Spline editing

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD version 3

Moderator: andrew

Spline editing

Postby cmcgrath5035 » Fri Jun 08, 2012 5:28 pm

I have a spline defined with 6 Fit Points .

Can additional fit points be added, or draw a new spline?
cmcgrath5035
Active Member
 
Posts: 44
Joined: Thu Oct 13, 2011 7:38 pm

Re: Spline editing

Postby andrew » Fri Jun 08, 2012 7:09 pm

You will have to draw a new spline.

You can overdraw the existing spline easily using the 'snap to reference points' snap tool which snaps to fit points for splines.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2617
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Spline editing

Postby Clive » Fri Jun 08, 2012 7:20 pm

When you draw your new spline as Andrew says this 'Workaround' may help?
1.Set up a new layer - points.
2.Set the layer color to something that you can see through the 'high lighted' spline e.g. yellow.
3.Set the line weight again to something you can see e.g. 1mm.
4.On 'layer' points add the extra points where you want the extra fit points to be using the Single Point tool and 'Snapping to entity' (on your spline).
5.Highlight the spline and then re-draw the spline using the newly added points.
6.Turn off layer - points.
Attachments
'Workaround' add extra fit points to spline.png
'Workaround' add extra fit points to spline.png (13.54 KiB) Viewed 1464 times
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 930
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Spline editing

Postby cmcgrath5035 » Fri Jun 08, 2012 8:20 pm

Thanks for the ideas
cmcgrath5035
Active Member
 
Posts: 44
Joined: Thu Oct 13, 2011 7:38 pm


Return to QCAD 3 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron