Problem creating a Hatch; Bug, or is it me?

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

Problem creating a Hatch; Bug, or is it me?

Postby cmcgrath5035 » Wed Oct 19, 2011 2:44 pm

I am relatively new to QCAD, pardon any terminology that is somewhat off.

I have a drawing that I imported from a manufacturer, converted from .dwg

I have been working on it, quite well, with QCAD2.2

There is a contour I need to highlight with a hatch, I followed the ebook procedure.
1. Select contour on main layer
2. Copy and paste to Hatch Outline layer
3. Select the contour on Hatch Outline Layer
4. Make Main layer active
5. Make Hatch with Hatch tool

Procedure works fine in QCAD2.2
When I try same in QCAD3Beta3, I get an error message in the console window: Loop not closed at point x1,y1

Back in the Hatch Outline layer, if I select the two adjacent entities one by one and zoom way in, the end points of both entities, shown individually, shows as x1,y1 in the coordinate window.
If I select both adjacent entities (two of 12 in the total contour) and mouse over the intersection, the blue square intersection point shows as x1,y1.

Is there a precision setting I need to modify, or is this perhaps a bug?

I really like the QCAD3 GUI and information layout.
Alas, just when I figure out hatches I can't make them work!
cmcgrath5035
Active Member
 
Posts: 44
Joined: Thu Oct 13, 2011 7:38 pm

Postby andrew » Wed Oct 19, 2011 2:47 pm

Could you send the drawing (or only the problematic contour in it) to info [at] ribbonsoft [dot] com, so we could have a look? Thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2381
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Postby andrew » Wed Oct 19, 2011 4:04 pm

There are minor gaps between the lines and arcs (~0.001). QCAD 2 tolerates these but QCAD 3 not. This will likely be improved for QCAD 3 final.

I was able to hatch the area after recreating the arcs with QCAD (Modify - Round).
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2381
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am


Return to QCAD 3 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest