arc three points

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD version 3

Moderator: andrew

arc three points

Postby mandrena » Mon Jan 16, 2012 11:06 am

I suggest to insert another arc function for 3 points but with a new sequence:
1° start point
2° end point
3° point on arc
For me is useful.
Thanks
mandrena
Newbie Member
 
Posts: 9
Joined: Wed Oct 05, 2011 6:03 am

Re: arc three points

Postby Clive » Tue Jan 17, 2012 2:43 pm

mandrena wrote:I suggest to insert another arc function for 3 points but with a new sequence:
1° start point
2° end point
3° point on arc
For me is useful.
Thanks


explain why this would be better than using whats already there?

i.e.
3 points
1.Start point.

2.Point on arc.

3. End point
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 930
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

arc three points

Postby mandrena » Wed Jan 18, 2012 6:52 am

before buying Qcad I used, and I still use sometimes, IMSI TurboCAD in which the functions are implemented arc through three points: one as Qcad the other is what I suggested.
I think it is convenient because it happens to have to invent and draw the shapes without reference points, the radius of curvature can it visible before you click the third point, already knowing the shape that is as a result, otherwise I should decide where to cross the line, as a starting point, not knowing if the end result is what I want. But it is difficult to include this feature?
mandrena
Newbie Member
 
Posts: 9
Joined: Wed Oct 05, 2011 6:03 am

Re: arc three points

Postby Clive » Wed Jan 18, 2012 11:31 am

mandrena wrote:before buying Qcad I used, and I still use sometimes, IMSI TurboCAD in which the functions are implemented arc through three points: one as Qcad the other is what I suggested.
I think it is convenient because it happens to have to invent and draw the shapes without reference points, the radius of curvature can it visible before you click the third point, already knowing the shape that is as a result, otherwise I should decide where to cross the line, as a starting point, not knowing if the end result is what I want. But it is difficult to include this feature?


Yes I think I understand;

You want to palce your "Start & End" points first for an Arc then be able to specify where you want the 3rd point point to be- without being restricted in the "radius" input field.

So maybe add a feature request for something like this?

1.Specify Start point for Arc.
2.Specify End point for Arc.
3.Specify "Tangent" direction (without being restricted in input field) so you can visually select a point on your desired Tangent line!

I think this would be a good feature too to add to the Arc set. :wink:

You can request a feature or a bug here;

http://www.ribbonsoft.com/bugtracker/

You will need to register first to use it.

regards

Clive
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 930
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

arc three points

Postby mandrena » Wed Jan 18, 2012 4:38 pm

Yes i think i also
mandrena
Newbie Member
 
Posts: 9
Joined: Wed Oct 05, 2011 6:03 am

Re: arc three points

Postby Clive » Wed Jan 18, 2012 5:06 pm

mandrena wrote:Yes i think i also


mandrena

I`ve added this for you:

http://www.ribbonsoft.com/bugtracker/in ... &pagenum=1
User avatar
Clive
Moderator
 
Posts: 930
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK


Return to QCAD 3 Suggestions and Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron