How works Meta grid in Iso grid ...

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD version 3

Moderator: andrew

How works Meta grid in Iso grid ...

Postby Husky » Thu Feb 21, 2013 8:00 am

Playing around with 3.0.8 ....... until my next crash :roll:

Isometric grid .................... sweet!!!! But how can I get a fitting Metagrid?
Grid spacing should be 5x5
Meta grid spacing should be 10x10
Normal grid view = perfect!
Iso grid view = ????
The Meta grid is not matching the simple grid and the angle are .... different?

Husky-2013.02.20-01.png
Husky-2013.02.20-01.png (7.66 KiB) Viewed 1443 times

Questions about this:
How do I get the same pattern also in Isometric grid and why are the angles different?
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 674
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: How works Meta grid in Iso grid ...

Postby andrew » Thu Feb 21, 2013 8:09 am

This is likely a bug when setting up a static grid and then switching to an isometric grid.
The dialog Edit - Drawing Preferences - General - Grid gives more insight into how the isometric grid works.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2619
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: How works Meta grid in Iso grid ...

Postby Husky » Thu Feb 21, 2013 8:24 am

andrew wrote:The dialog Edit - Drawing Preferences - General - Grid gives more insight into how the isometric grid works.

Yes, I have seen that before - thanks.
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 674
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA


Return to QCAD 3 'How Do I' Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests