Autosave warning ...

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

Autosave warning ...

Postby Husky » Sat Sep 28, 2013 9:51 pm

XP/32 QCAD 3.3.2

Right now, during my session, I get a couple Autosave warnings. Why is that so? I'm working on attributes ...

Husky-2013.09.28-06.png
Husky-2013.09.28-06.png (15.33 KiB) Viewed 1093 times
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 659
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Autosave warning ...

Postby andrew » Sat Sep 28, 2013 10:07 pm

Three entities cannot be saved (the Teigha plugin reports an exception).

To check which ones, you can save the drawing under a new name and open it again in a new tab.

Such errors are due to invalid entities.
Ideally, this should not happen, as QCAD should prevent you from creating invalid entities. If you can figure out what type of entities were not saved, that might be helpful for me to fix the problem.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2567
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Autosave warning ...

Postby Husky » Sat Sep 28, 2013 10:45 pm

Ok - the bad boy (entity) seems to be a line in a Library item.
If I insert this item ones in my drawing - I get one Saving Warning.
If I put the same item 5 times in my drawing - I get 5 warnings with 5 different numbers.
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 659
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Autosave warning ...

Postby andrew » Sun Sep 29, 2013 11:48 am

Thanks for the update. Can you attache that library item for testing? Thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2567
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Autosave warning ...

Postby Husky » Sun Sep 29, 2013 6:08 pm

Here it is:

test2.dxf
(97.26 KiB) Downloaded 80 times

Manual / Auto-save provides this warning:

Husky-2013.09.29-01.png
Husky-2013.09.29-01.png (9.09 KiB) Viewed 1070 times
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 659
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Autosave warning ...

Postby andrew » Sun Sep 29, 2013 10:26 pm

Thanks. It's a problem with the attributes that are created when the part is inserted. Their layer IDs can end up being invalid:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... ask_id=932

Should be fixed for the next update, thanks for the report!
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 2567
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Autosave warning ...

Postby Husky » Mon Sep 30, 2013 2:25 am

andrew wrote:Should be fixed for the next update

Nice, thank you!
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 659
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA


Return to QCAD 3 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron