Clip to rectangle problem ...

If you are having problems with QCAD version 3, post here. Please report bugs here.

Moderator: andrew

Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Wed Nov 27, 2013 9:34 pm

Hi,

I'm trying right now to use the "Clip to rectangle / clip to area tool.
Unexpected I have problems to define the size of an area - but not in all parts of the drawing and I don't know why!

"Big area" = impossible - the left mouse click is not accepted

Husky-2013.11.27-01.png
Husky-2013.11.27-01.png (3.14 KiB) Viewed 2223 times



"Small area" ... works. Why??????????

Husky-2013.11.27-02.png
Husky-2013.11.27-02.png (3.67 KiB) Viewed 2223 times

Husky-2013.11.27-03.png
Husky-2013.11.27-03.png (1.04 KiB) Viewed 2223 times


Any Idea on this?
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 842
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby andrew » Thu Nov 28, 2013 11:54 am

Thanks for the report.

Could you attach or e-mail the DXF file for testing? Thanks.
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 3188
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Nov 28, 2013 12:53 pm

Yes, I've noticed this too. It seems to happen when selecting parts of a drawing that contain Circles.
Works fine for Arc and Ellipses, but Circles no good. Check my simple test.

Clip to Rectangle test.dxf
(79.07 KiB) Downloaded 136 times
Clive
Moderator
 
Posts: 1064
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby andrew » Thu Nov 28, 2013 1:01 pm

Thanks Clive. I can reproduce that behavior and files a report at:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... ask_id=977
User avatar
andrew
Site Admin
 
Posts: 3188
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Nov 28, 2013 2:16 pm

andrew wrote:Thanks Clive. I can reproduce that behavior and files a report at:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... ask_id=977

No problem, glad you've sorted it out :wink:

@Husky, it will be good to test this with the forthcoming new release 8)
Clive
Moderator
 
Posts: 1064
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Thu Nov 28, 2013 7:49 pm

clive wrote:@Husky, it will be good to test this with the forthcoming new release 8)


That's for sure ... :lol: :lol: :lol:
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 842
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Clive » Thu Dec 05, 2013 1:18 pm

Hey Husky check it out, this seems to be fixed now in 3.4.4 :wink:
Clive
Moderator
 
Posts: 1064
Joined: Thu Aug 25, 2011 9:28 pm
Location: UK

Re: Clip to rectangle problem ...

Postby Husky » Thu Dec 05, 2013 7:36 pm

clive wrote:Hey Husky check it out, this seems to be fixed now in 3.4.4 :wink:

Yep - now it works like a charm. Thank you Andrew!
User avatar
Husky
Moderator
 
Posts: 842
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA


Return to QCAD 3 Troubleshooting and Problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests