Flyspray:: https://qcad.org/bugtracker/ Flyspray::QCAD Bugtracker: Recently edited tasks 2020-05-28T08:09:47Z FS#2081: Dimension label color at existing files will change to custom color https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2081 2020-05-28T08:09:47Z Husky The new QCAD feature “dimension label color” will change the label color at existing drawings to “Custom”.In my opinion it should be by default “by Layer” until the user decide to change the color by him/herself. The new QCAD feature “dimension label color” will change the label color at existing drawings to “Custom”.
In my opinion it should be by default “by Layer” until the user decide to change the color by him/herself. ;-)

]]>
FS#2080: Modify > Stretch: Hatch moves instead of stretching https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2080 2020-05-27T10:02:56Z Andrew A hatch might move instead of being stretched if the hatch is partially inside the stretch area but the visible hatch pattern does not intersect with the stretch area or only contains points. A hatch might move instead of being stretched if the hatch is partially inside the stretch area but the visible hatch pattern does not intersect with the stretch area or only contains points.

]]>
FS#2078: Draw > Hatch: Small gap tolerated by QCAD, not by DXF/DWG https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2078 2020-05-25T14:04:01Z CVH https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7254 It seems to be an accuracy problem.The original hatch boundaries are defined from 732 single entities.These interconnect with an accuracy better then 1e-10 except for a gap of 0.000814 in two places. Creating a Hatch of these entities with TA-HA is rather slow but succesfull.After Save-Close-Open the Hatch may look different or may even be missing (=Null). Suspected is that:The recreation off the Hatch on load uses some other accuracy setting.The outer boundary is not found and only some inner ones are considered as outer. But that explains not why it looks fine after initial creation.Nor that the outcome of a retry may vary. Regards,CVH https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7254

It seems to be an accuracy problem.
The original hatch boundaries are defined from 732 single entities.
These interconnect with an accuracy better then 1e-10 except for a gap of 0.000814 in two places.

Creating a Hatch of these entities with TA-HA is rather slow but succesfull.
After Save-Close-Open the Hatch may look different or may even be missing (=Null).

Suspected is that:
The recreation off the Hatch on load uses some other accuracy setting.
The outer boundary is not found and only some inner ones are considered as outer.

But that explains not why it looks fine after initial creation.
Nor that the outcome of a retry may vary.

Regards,
CVH

]]>
FS#2079: Full screen mode (F11) - Menu / drop down menus not working. https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2079 2020-05-24T16:46:10Z Husky https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7269 https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7269

]]>
FS#2076: File > SVG Export: circles in mirrored blocks https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2076 2020-05-22T15:38:33Z Andrew Circles in mirrored blocks are not exported or exported with negative radius (not shown in SVG). See also:https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7232 Circles in mirrored blocks are not exported or exported with negative radius (not shown in SVG).

See also:
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=33&t=7232

]]>
FS#2077: Property Editor / Fixed Extension Line fails in certain cases https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2077 2020-05-18T17:49:02Z Husky If I edit a DIM regarding the fixed Extension Line Length it will fail if it has to be extended to meet the new length. Even it has failed - the Property Editor will provide from now on the new length as the “correct” value for the Extension Line Length. Example drawing: Try to adjust the Extension Line Length to 50 ... If I edit a DIM regarding the fixed Extension Line Length it will fail if it has to be extended to meet the new length. Even it has failed - the Property Editor will provide from now on the new length as the “correct” value for the Extension Line Length.

Example drawing: Try to adjust the Extension Line Length to 50 ...

]]>
FS#2066: Text/Dim rendering issue for size and contrast https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2066 2020-05-18T06:50:58Z Husky Sorry - can’t give you a proper way to reproduce it .... it just happens. Dimension Arrows shown with reduced contrast, zoom in/out can trigger it but not always,text hight jumps from “correct” to way to small to a kind of mixed size display,DIM preview fails often in size - probably depending on zoom factor ... Snapshot Version: 3.24.3.4Edit: Issue occurred first with version: 3.24.3.2 Sorry - can’t give you a proper way to reproduce it .... it just happens.

Dimension Arrows shown with reduced contrast, zoom in/out can trigger it but not always,
text hight jumps from “correct” to way to small to a kind of mixed size display,
DIM preview fails often in size - probably depending on zoom factor ...

Snapshot Version: 3.24.3.4
Edit: Issue occurred first with version: 3.24.3.2

]]>
FS#2072: Inserted and flipped block mirrors text and dim https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2072 2020-05-18T06:49:13Z Husky Text and/or DIM used in blocks will be mirrored if inserted with a vertical/horizontal flip option. Text/DIM which was successfully used in previos QCAD versions are now mirrored if they are loaded in the current version. Version 3.23.0 doesn’t shows this behavior. https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=32&t=7206 Text and/or DIM used in blocks will be mirrored if inserted with a vertical/horizontal flip option.

Text/DIM which was successfully used in previos QCAD versions are now mirrored if they are loaded in the current version.

Version 3.23.0 doesn’t shows this behavior.

https://www.qcad.org/rsforum/viewtopic.php?f=32&t=7206

]]>
FS#2075: Draw order bug after insert bit map https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2075 2020-05-18T06:40:35Z Jim Steed First post, so please excuse if I missed some forum rules etc... I insert bit maps and trace over them to create DXF files for laser cutting burnout templates. If the edge of the bit map is coincident with a line I have drawn, it is not possible to select the line for offsetting, trimming etc. This is regardless of the draw order or handle number. It seems to happen most if the edge of the image and line are coincident with the X or Y origin. I also use fairly fat lines to make it easy to see. My default line width is 1mm. Not sure if that affects selection or not, but fatter lines don’t help the issue at hand. Steps to reproduce...insert bitmap at 0,0draw horizontal and vertical lines starting at 0,0. (my lines are usually longer than the edges of the bitmap.try to select one of the lines for offsetting. (Select the line in the area of the bitmap. There is no problem selecting the line where it extends past the edge of the bitmap.) It does not matter if I insert the bitmap first and then draw lines, or draw lines first, insert bitmap and then change the draw order so the lines are on top. It is also not consistent on which axis is affected. It is usually both X & Y, but sometimes just one or the other. Workaround is select the bitmap, then move it by 0.001 in any direction. Now the edges are no longer coincident and you can select your lines. The alternate workaround is to insert the image on another layer and then turn that layer off when you need to select a line on the edge of the bitmap. First post, so please excuse if I missed some forum rules etc...

I insert bit maps and trace over them to create DXF files for laser cutting burnout templates. If the edge of the bit map is coincident with a line I have drawn, it is not possible to select the line for offsetting, trimming etc. This is regardless of the draw order or handle number. It seems to happen most if the edge of the image and line are coincident with the X or Y origin. I also use fairly fat lines to make it easy to see. My default line width is 1mm. Not sure if that affects selection or not, but fatter lines don’t help the issue at hand.

Steps to reproduce...
insert bitmap at 0,0
draw horizontal and vertical lines starting at 0,0. (my lines are usually longer than the edges of the bitmap.
try to select one of the lines for offsetting. (Select the line in the area of the bitmap. There is no problem selecting the line where it extends past the edge of the bitmap.)

It does not matter if I insert the bitmap first and then draw lines, or draw lines first, insert bitmap and then change the draw order so the lines are on top. It is also not consistent on which axis is affected. It is usually both X & Y, but sometimes just one or the other.

Workaround is select the bitmap, then move it by 0.001 in any direction. Now the edges are no longer coincident and you can select your lines. The alternate workaround is to insert the image on another layer and then turn that layer off when you need to select a line on the edge of the bitmap.

]]>
FS#2071: Solid hatch fade https://qcad.org/bugtracker/index.php?do=details&task_id=2071 2020-05-11T15:40:36Z Gabriele It may be useful to implement the fade function in solid hatches, as present in the image options It may be useful to implement the fade function in solid hatches, as present in the image options

]]>