Search found 48 matches

by jvalencia
Sat Jun 23, 2018 7:51 pm
Forum: QCAD 'How Do I' Questions
Topic: Customize default colors
Replies: 3
Views: 1599

Re: Customize default colors

andrew wrote:
Mon Apr 30, 2018 10:47 am
I've added RColor.addColor("MyColor", new RColor(r, g, b)) to the QCAD API for the next release.
I also find this feature useful. What does it mean? that it will be supported in new versions? or someone can make a plugin for that?
by jvalencia
Fri Jan 05, 2018 3:02 pm
Forum: QCAD 'How Do I' Questions
Topic: Meta grid on top of drawing
Replies: 11
Views: 2381

Re: Meta grid on top of drawing

That worked! Moved to a Dark Cyan at 50 Alpha Channel value.

May it be an issue with the option that prevents dark/clear colors against the background or the color lightness threshold?
2018-01-05-135623_2560x1080_scrot.png
2018-01-05-135623_2560x1080_scrot.png (2.79 KiB) Viewed 2073 times
by jvalencia
Fri Jan 05, 2018 12:44 pm
Forum: QCAD 'How Do I' Questions
Topic: Meta grid on top of drawing
Replies: 11
Views: 2381

Re: Meta grid on top of drawing

Hello Andrew, I tried that. It's working a bit better but still far from what I desired. While I can see the lines now, they are still blended with the grid lines, losing some color: 2018-01-05-114009_2560x1080_scrot.png When I move my mouse over the green circle, it's highlighted and brought over t...
by jvalencia
Fri Jan 05, 2018 11:31 am
Forum: QCAD 'How Do I' Questions
Topic: Meta grid on top of drawing
Replies: 11
Views: 2381

Re: Meta grid on top of drawing

Hello, I must say that this is stopping me from using the grid altogether. Since I work in draft mode almost exclusively, it's a bit of a nightmare for me. It seems the grid "layer" is over the objects. An example of a good working grid (IMHO) is the Blender one. I'd love to have its behaviour in QC...
by jvalencia
Sat Dec 16, 2017 8:21 pm
Forum: QCAD 'How Do I' Questions
Topic: Open files from the command line (bash/linux)
Replies: 2
Views: 995

Open files from the command line (bash/linux)

I try with "qcad file.dxf" but nothing works.

Also, "qcad --help" don't show anything.

How can I do it?

QCad Pro 3.18

Thanks.
by jvalencia
Fri Jun 16, 2017 5:05 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Re: Help with postprocessors

I can share a file generated by V-Carve mach3 postprocessor. The header is the same as yours, but the footer adds an M09, M30 and "%".

My cnc controller, UCCNC, ignores many of the codes, but still works with mach3 code.
by jvalencia
Tue Jun 13, 2017 6:55 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Re: Help with postprocessors

Great, thanks!

[XH!] [YH!] worked.

I've seen the changelog and Mach3 support is coming. That's great news, most amateur cnc machines run some sort of Mach3 compatible software, like mine.
by jvalencia
Mon Jun 12, 2017 7:26 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Re: Help with postprocessors

I'm able to reproduce the bug. It's because of my G0 [ZH] on the header. It takes the original 100 value and ignores my current value. I'm attaching the postprocessor too. And got some segmentation faults when clicking the Cam Configuration button. This is part of the output: 19:10:23: Debug: cached...
by jvalencia
Sun Jun 11, 2017 12:26 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Re: Help with postprocessors

Andrew I've also found that my files start with G0 Z100, even though I have that value set to 20 (CAM configuration dialog). Also, the footer isn't working properly, it's not expanding the variables. this.header = [ "[N] G0 [ZH]", "[N] G0 [XH] [YH]" ]; this.footer = [ "[N] G0 [XH] [YH]", "[N] M30" ]...
by jvalencia
Sun Jun 11, 2017 8:22 am
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Re: Help with postprocessors

thanks!
by jvalencia
Fri Jun 09, 2017 6:54 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Help with postprocessors
Replies: 18
Views: 8335

Help with postprocessors

I've tested the GCodeOffsetMM postprocessor with my cnc software, UCCNC and it just works. My machine is a Stepcraft 2 840. I'm modding it a bit to add an initial travel to homing positions, and also an ending travel. But I see there is already a hardcoded "G0 [ZH]" somewhere that is printed before ...
by jvalencia
Tue May 23, 2017 8:05 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Ramp In / Ramp Out
Replies: 0
Views: 6442

Ramp In / Ramp Out

Would be nice having them, at least Ramp In.

I use it all the time, it extends tool's life. And the option for how long the ramp is.
rampcut.gif
rampcut.gif (15.14 KiB) Viewed 6435 times
by jvalencia
Tue May 23, 2017 7:55 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Toolpath bug
Replies: 4
Views: 3417

Re: Toolpath bug

mm you're right on the "A", I'm used to see start and end on the same point (the toolpath).
by jvalencia
Mon May 22, 2017 5:32 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Toolpath bug
Replies: 4
Views: 3417

Re: Toolpath bug

At 0.1 tolerance I still see incomplete paths. But the result has improved on other letters.
Untitled.png
Untitled.png (10.97 KiB) Viewed 3379 times
by jvalencia
Mon May 22, 2017 5:25 pm
Forum: QCAD/CAM
Topic: Minor bug (cam 3.17)
Replies: 2
Views: 2960

Re: Minor bug (cam 3.17)

I was just trying things. If it's not supported, is it a bug that qcad added the path??

Go to advanced search