Reset Origin

This forum is for 'Work-in-Progress' QCAD user developed script Add Ons and Plug-ins.

Please use this forum to request/submit your script Add-Ons & Plug-in idea's.

Moderators: andrew, Husky, J-J

Post Reply
ljbuller
Active Member
Posts: 30
Joined: Mon Jun 19, 2017 1:52 am

Reset Origin

Post by ljbuller » Sun Sep 15, 2019 10:19 pm

Hey there developers. Anybody out there willing to put together a script to Reset the origin.
Basically I think the actions would be to turn all layers visible, select all entities. Select a new point where the origin should be. Move the selected items from the new origin point to 0,0.

I'm not quite up to speed on the API and script writing, but it does not seem like it should be that hard.

I think this would be great for working with ordinate dimensions as well when you have multiple items that you want to designate as the 0 point.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2642
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Reset Origin

Post by Husky » Sun Sep 15, 2019 11:04 pm

???

I mentioned to you that there is already a solution. In what way is your new request different to the already existing add-in?

viewtopic.php?f=107&t=5067&p=18700&hili ... ero#p18700
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

ljbuller
Active Member
Posts: 30
Joined: Mon Jun 19, 2017 1:52 am

Re: Reset Origin

Post by ljbuller » Mon Sep 16, 2019 4:12 am

Thank you for the link.
I will check out UCS.js. Is this the add in you were referring to?

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2642
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Reset Origin

Post by Husky » Mon Sep 16, 2019 5:05 am

ljbuller wrote:
Mon Sep 16, 2019 4:12 am
Thank you for the link.
I will check out UCS.js. Is this the add in you were referring to?
Yes.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2642
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Reset Origin

Post by Husky » Mon Sep 16, 2019 9:10 pm

CVH wrote:
Mon Sep 16, 2019 9:10 am
It is not correct to enter identical questions twice in different sub forums.
CVH wrote:
Mon Sep 16, 2019 9:10 am
I am going to report this thread for deletion.
I don't think that is an identical question. Yes, it is related to the same issue but not identical. Lack of CAD related terminology is no reason to delete anything.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

CVH
Premier Member
Posts: 221
Joined: Wed Sep 27, 2017 4:17 pm
Location: Belgium; Antwerp

Re: Reset Origin

Post by CVH » Mon Sep 30, 2019 9:27 am

I have a notification that andrew closed "Reset Origin"
Can't select that notification and in the tread nothing is altered?
QCADpro 3.23.0.0 / win7pro 32 bit / 4GB / 1e generation i7 2.6Ghz / HDD GeForce GT 520

Post Reply

Return to “QCAD 'Script Add-On & Plug-in challenge' - Work in Progress”