changing rulers

Do you have a question you want to ask an existing QCAD user about QCAD and what you can do with it? Do you want to know if a particular feature exists? This is the place to ask.

Moderator: andrew

Post Reply
JustinR
Newbie Member
Posts: 4
Joined: Thu Jun 14, 2018 10:14 am

changing rulers

Post by JustinR » Wed Jun 20, 2018 12:47 pm

Hi, how do you change the rulers to reflect what you are wishing to draw?

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5639
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: changing rulers

Post by andrew » Wed Jun 20, 2018 1:20 pm

The rulers adjust to the grid settings:
Edit > Drawing Preferences > General > Grid

Note that rulers in CAD are for your rough orientation only. Most CAD systems don't have rulers at all. You would never use a ruler in CAD like a ruler on paper to measure or draw something. There are far superior tools for that in CAD (snapping, coordinate entry, entry of lengths, distances, etc.).

If this doesn't answer your question, please elaborate or post a screenshot of what you are trying to do.

Post Reply

Return to “Pre-sales Questions”