Plans for move to QT5?

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
mink
Active Member
Posts: 30
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:20 pm

Plans for move to QT5?

Post by mink » Tue Feb 03, 2015 3:16 pm

Hello,

are there any plans to move to QT5? What's up for new releases?

Just asking for the future, as our users might some time want to use QCad on a tablet...

Regards,
Ulrich

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5550
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Plans for move to QT5?

Post by andrew » Tue Feb 03, 2015 3:23 pm

QCAD can be compiled against Qt 5 since about Qt version 5.2. However, there was one bug in Qt 5 which held back a Qt 5 based QCAD release for a long time: https://bugreports.qt.io/browse/QTBUG-37926

This bug basically meant that mouse clicks at x,y arrived at a completely different locations in QCAD. This bug should be fixed in Qt 5.4, so there's nothing in the way of a Qt 5 based QCAD release anymore.

As far as tablets go, I can confirm that QCAD sources can be compiled for Android (tested) and likely also iOS (not tested until now).

mink
Active Member
Posts: 30
Joined: Mon Jan 19, 2015 7:20 pm

Re: Plans for move to QT5?

Post by mink » Tue Feb 03, 2015 3:33 pm

Thanks, that's a real explanation! I love the answer ;-)

Jalal Kettani
Registered Member
Posts: 2
Joined: Thu May 25, 2017 11:37 am

Re: Plans for move to QT5?

Post by Jalal Kettani » Thu May 25, 2017 12:21 pm

andrew wrote:...QCAD sources can be compiled for Android (tested) and likely also iOS (not tested until now).
Is the iOS version available ?
Thanks
Jalal

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 5550
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Plans for move to QT5?

Post by andrew » Mon May 29, 2017 8:09 am

No, we currently have no plans to spend any resources on a QCAD version for iOS / Android.

Post Reply

Return to “QCAD Suggestions and Feedback”