[solved] Change properties of all layers in 1x

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post one question per topic.
Post Reply
RaNoPlus
Active Member
Posts: 41
Joined: Thu Apr 16, 2020 7:04 pm

[solved] Change properties of all layers in 1x

Post by RaNoPlus » Tue Jan 12, 2021 7:53 pm

Hi, I have a question. How can I change properties of all layers in 1x? When I select all layers and click I can change only one (the one I click on). Is there any way how to do it? I just needed to change all colours in existing drawing into black. It's not easy when you have drawing with 80 layers :-(

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 7321
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Change properties of all layers in 1x

Post by andrew » Tue Jan 12, 2021 8:38 pm

1. Please make sure to configure the property editor to show layer properties:
Edit > Application Preferences > Widgets > Property Editor > Display properties of current block and current layer

2. Select all layers in the layer list (click the first layer, then press and hold the shift key and click the last layer)

3. In the property editor, change "Selection" to "Layer" and then change the color accordingly
Screenshot 2021-01-12 at 20.37.24.png
Screenshot 2021-01-12 at 20.37.24.png (89.29 KiB) Viewed 195 times
In this example, we are setting the color of six selected layers to red.

RaNoPlus
Active Member
Posts: 41
Joined: Thu Apr 16, 2020 7:04 pm

Re: Change properties of all layers in 1x

Post by RaNoPlus » Tue Jan 12, 2021 8:52 pm

Great! Thank you very much. This is EXACTLY what I have been looking for. My question is fully answered.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3416
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Change properties of all layers in 1x

Post by Husky » Tue Jan 12, 2021 8:56 pm

Hi,
RaNoPlus wrote:
Tue Jan 12, 2021 7:53 pm
Is there any way how to do it? I just needed to change all colours in existing drawing into black.
You could change the properties in the Property Editor from color "by Layer" to color "black". Note: That will overwrite the layer setting - not change the layer attributes!

Husky-2021.01.12-01.png
Husky-2021.01.12-01.png (15.97 KiB) Viewed 193 times

Select all layer - change the Property Editor to black.


If you just need it for print purposes - just switch the color mode in Print Preview to black/white.

Husky-2021.01.12-02.png
Husky-2021.01.12-02.png (14.36 KiB) Viewed 193 times


Edit: Andrew is to fast for me .... :lol: :lol: :lol:
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”