How do I set different linetype scales for the same layer in different viewports?

Use this forum to ask questions about how to do things in QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post one question per topic.
Post Reply
User avatar
caigner
Full Member
Posts: 83
Joined: Wed Jan 30, 2013 5:24 pm
Location: Austria

How do I set different linetype scales for the same layer in different viewports?

Post by caigner » Tue Feb 06, 2018 9:40 am

On the paper space I have created three viewports with different scales.
Is it possible to bind the linetype scale to the viewport scale?
QCAD_linetype_scale_in_viewports.png
QCAD_linetype_scale_in_viewports.png (38.81 KiB) Viewed 1537 times
QCAD Pro on Gentoo Linux

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6252
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: How do I set different linetype scales for the same layer in different viewports?

Post by andrew » Tue Feb 06, 2018 2:41 pm

No, this is not currently possible. However, this seems to be useful and supported by the DXF/DWG format, so there's a good chance this will be implemented in one the next releases. Presumably, this is what you had in mind:
Screen Shot 2018-02-06 at 13.38.45.png
Screen Shot 2018-02-06 at 13.38.45.png (20.27 KiB) Viewed 1527 times

User avatar
caigner
Full Member
Posts: 83
Joined: Wed Jan 30, 2013 5:24 pm
Location: Austria

Re: How do I set different linetype scales for the same layer in different viewports?

Post by caigner » Wed Feb 07, 2018 8:58 am

andrew wrote:No, this is not currently possible. However, this seems to be useful and supported by the DXF/DWG format, so there's a good chance this will be implemented in one the next releases. Presumably, this is what you had in mind:
Yes, exactly. Big thank you in advance!
But make it optional, so the current behaviour is also available.
QCAD Pro on Gentoo Linux

Post Reply

Return to “QCAD 'How Do I' Questions”