Can't change printing page size

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
mentanto
Registered Member
Posts: 2
Joined: Fri Nov 10, 2017 11:51 am

Can't change printing page size

Post by mentanto » Fri Nov 10, 2017 2:30 pm

Hi!
I have updated recently to new version and I can't change the paper size in the preview printer view.
Draw preferences->print->page. I change, for example, A4 ->A3 size and there is no effect.

Tentatively I can solve the problem opening an old .dxf file that is configured with the paper size that i want print. I delete all and copy all my new drawing.Then I can print with the size that I want.

Thanks!

My system is:

Versions
QCAD version: 3.19.0.0
Date: Nov 6 2017
Qt version: 5.5.1
Compiler version: gcc 5.4.0
Build Date: Nov 6 2017
Revision:
Architecture: x86_64
OS: Linux
OS version: Unknown

Locale
QCAD locale: es
Name: es_ES
Country: 197
Country name: España
Language: 111
Language name: español de España
Script: 7
Script name: Default
Decimal point: 44
Negative sign: 45
Positive sign: 43
Text direction: 0
System codec: UTF-8

Arguments: qcad,/home/maquinas/Documentos/Mejoras Laboratorio/Motor Paso a Paso/Motor Paso a Paso Caratula (copia).dxf

Plugins
Description=Import/export support for the DXF format. Based on dxflib.
FileName=/usr/lib/qcad/plugins/libqcaddxf.so
ID=DXF
License=GPLv2+
Name=DXF
QtVersion=5.5.1
URL=http://www.qcad.org
Version=3.19.0 (dxflib 3.17.0.0)

Environment
SHLVL=0
GDMSESSION=gnome-flashback-metacity
JOB=dbus
CLUTTER_IM_MODULE=
MANDATORY_PATH=/usr/share/gconf/gnome-flashback-metacity.mandatory.path
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games:/usr/local/games:/snap/bin
DESKTOP_SESSION=gnome-flashback-metacity
XDG_SESSION_ID=c1
XDG_GREETER_DATA_DIR=/var/lib/lightdm-data/maquinas
GTK2_MODULES=overlay-scrollbar
XDG_DATA_DIRS=/usr/share/gnome-flashback-metacity:/usr/local/share/:/usr/share/:/var/lib/snapd/desktop
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:abstract=/tmp/dbus-8CtUvo8qPO
XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/1000
SESSIONTYPE=gnome-session
GTK_IM_MODULE=
XDG_SESSION_DESKTOP=gnome-flashback-metacity
XDG_CONFIG_DIRS=/etc/xdg/xdg-gnome-flashback-metacity:/usr/share/upstart/xdg:/etc/xdg
QT4_IM_MODULE=
XDG_SEAT=seat0
LOGNAME=maquinas
USER=maquinas
KICAD_PATH=/usr/share/kicad
LANG=es_ES.UTF-8
INSTANCE=
XDG_CURRENT_DESKTOP=GNOME-Flashback:Unity
XDG_MENU_PREFIX=gnome-flashback-
XAUTHORITY=/home/maquinas/.Xauthority
GNOME_KEYRING_PID=
SESSION_MANAGER=local/electricas:@/tmp/.ICE-unix/1457,unix/electricas:/tmp/.ICE-unix/1457
XDG_SESSION_TYPE=x11
QT_ACCESSIBILITY=1
QT_LINUX_ACCESSIBILITY_ALWAYS_ON=1
QT_QPA_PLATFORMTHEME=appmenu-qt5
GTK_MODULES=gail:atk-bridge:unity-gtk-module
DISPLAY=:0
GIO_LAUNCHED_DESKTOP_FILE_PID=22500
[email protected]=ibus
IM_CONFIG_PHASE=1
KIGITHUB=https://github.com/KiCad
GDM_LANG=es_ES
GNOME_DESKTOP_SESSION_ID=this-is-deprecated
GPG_AGENT_INFO=/home/maquinas/.gnupg/S.gpg-agent:0:1
HOME=/home/maquinas
SSH_AUTH_SOCK=/run/user/1000/keyring/ssh
UNICODEMAP_JP=cp932
XDG_VTNR=7
GIO_LAUNCHED_DESKTOP_FILE=/usr/share/applications/qcad.desktop
DEFAULTS_PATH=/usr/share/gconf/gnome-flashback-metacity.default.path
LANGUAGE=es_ES
PWD=/home/maquinas
SHELL=/bin/bash
UPSTART_SESSION=unix:abstract=/com/ubuntu/upstart-session/1000/1237
QT_IM_MODULE=ibus
XDG_SEAT_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Seat0
SESSION=gnome-flashback-metacity
XDG_SESSION_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Session0
GNOME_KEYRING_CONTROL=

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2886
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Can't change printing page size

Post by Husky » Fri Nov 10, 2017 7:01 pm

Hi mentanto,

thanks! I checked it on Win10 and I have the same problem. Could you please file a bug report below

http://www.ribbonsoft.com/bugtracker/

Thank you.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6541
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Can't change printing page size

Post by andrew » Fri Nov 10, 2017 7:06 pm

Bug report under:
http://www.qcad.org/bugtracker/index.ph ... sk_id=1657

As a workaround you can use a layout block with a viewport (recommended in QCAD >= 3.19).

User avatar
J-J
Moderator
Posts: 422
Joined: Tue Mar 24, 2009 9:48 pm

Re: Can't change printing page size

Post by J-J » Fri Nov 10, 2017 7:10 pm

Hi guys,
Same behavior with Win 7
However if I do it within the viewport function the paper can be changed , but the status is not memorized when you try again in the main drawing e_confused
JJ

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”