Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 4:21 am

where is the Configuration file ? It's not in one of the folders or in the individual files on the same page , and the search function cannot ferret it out.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3134
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by Husky » Sat Mar 21, 2020 4:31 am

This tutorial will tell you where to find the configuration file:

https://qcad.org/en/tutorial-resetting- ... figuration
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 6:21 am

I already read that , look above , I have really really looked .

Linux
Delete the file ~/.config/QCAD/QCAD3.conf
Start QCAD

OPT, qcad-3.23.0-pro-linux-x86_64 , then 14 folders Doc , Examples , Etc. , where is the Configuration file ? It's not in one of the folders or in the individual files on the same page , and the search function cannot ferret it out.

solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 6:29 am

Screenshot at 2020-03-20 23-27-31.png
Screenshot at 2020-03-20 23-27-31.png (44.82 KiB) Viewed 455 times
Screenshot at 2020-03-20 23-28-00.png
Screenshot at 2020-03-20 23-28-00.png (55.74 KiB) Viewed 455 times

solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 6:31 am

The tutorial only says delete the file it does not say where it is hidden , and the Linux search function usually works really well , but it can't find it either .

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3134
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by Husky » Sat Mar 21, 2020 7:02 am

solo wrote:
Sat Mar 21, 2020 6:31 am
The tutorial only says delete the file it does not say where it is hidden , and the Linux search function usually works really well , but it can't find it either .
The tutorial says that the file is stored in:

~/.config/QCAD/QCAD3.conf

The file name is: QCAD3.conf
In a folder on your computer below ~/.config/QCAD
~/ stands for a to us unknown folder organization on your personal computer. Try to find the folder hierarchic ... .config ... QCAD and look in the folder QCAD for that file.

Your screenshot shows the QCAD installation. The file isn't saved by default in that path.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 8:04 am

Config .png
Config .png (45.16 KiB) Viewed 450 times
One of these files ?

solo
Active Member
Posts: 25
Joined: Sat Nov 04, 2017 7:01 pm

Re: Please help I just lost the entire days work again , this is the 3rd day !

Post by solo » Sat Mar 21, 2020 3:09 pm

Uh , I answered Andrews question
"Yes that is correct , In detail I 1. took a existing block 2. exploded it 3. edited the text (possibly using a copy and pasted word sometimes, but not always) 4.made a new block from the modified block 5. uploaded the new block to the same library that held the original block and tried to give it a new name related to it's new function 6. I get the invalid name warning 7. at that point I am * nothing will help 8. finally after trying everything I can think of , and not even being able to do anything else , like watch you tube or work on a other project , I finally do the only thing the program will allow and that is shut down without saving , shut the entire computer down , restart and my work is of course gone...."
now what ?

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”