DWG file problem

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
jaceksz73
Newbie Member
Posts: 5
Joined: Sat Mar 27, 2021 1:58 pm

DWG file problem

Post by jaceksz73 » Fri Apr 02, 2021 1:42 pm

I have a problem with a DWG file in which there are certain blocks.
I attach dwg file and jpg from another cad program.
Some blocks do not show up. Other have a different color.
About fonts I know that there is a bug in OpenDesign.

Could you check this file?
Attachments
problems.JPG
problems.JPG (21.62 KiB) Viewed 1241 times
problems.dwg
(42.01 KiB) Downloaded 56 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3684
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: DWG file problem

Post by Husky » Fri Apr 02, 2021 8:55 pm

jaceksz73 wrote:
Fri Apr 02, 2021 1:42 pm
Some blocks do not show up. Other have a different color.
One block is without content (PHE_PlateHeatExchanger) and the color is controlled by the active layer. Other than that I don't see really something wrong with the file.
To help you more efficient please describe exactly what you are doing, what you expect what should happen and what happened instead of that.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

jaceksz73
Newbie Member
Posts: 5
Joined: Sat Mar 27, 2021 1:58 pm

Re: DWG file problem

Post by jaceksz73 » Sat Apr 03, 2021 10:44 am

I attache what I see in my QCad.
1. The colors are not the same as the layers. Some parts of the blocks are in layer color some are not.
2. Some blocks are not visible.

Do you see the same what I see in QCad?
Mybe I have something wrong in Qcad or my OS (Win 7 64 Pro)?
Attachments
problems_Qcad.JPG
problems_Qcad.JPG (16.41 KiB) Viewed 1181 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3684
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: DWG file problem

Post by Husky » Sat Apr 03, 2021 9:37 pm

jaceksz73 wrote:
Sat Apr 03, 2021 10:44 am
I attache what I see in my QCad.
Thanks - now we are on the same page ...
jaceksz73 wrote:
Sat Apr 03, 2021 10:44 am
Do you see the same what I see in QCad?
Mybe I have something wrong in Qcad or my OS (Win 7 64 Pro)?
I guess to see what you are expect to see requieres a change in your QCAD settings:
Try this setting: Activate "Layer 0 behaves differently (best compatibility),

Husky-2021.04.03-04.png
Husky-2021.04.03-04.png (67.25 KiB) Viewed 1156 times

The "Question marks" in your text indicates that the used Text font has missing characters. Use a different font like "Standard" and the problem should be solved.

Husky-2021.04.03-05.png
Husky-2021.04.03-05.png (6.42 KiB) Viewed 1156 times
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

jaceksz73
Newbie Member
Posts: 5
Joined: Sat Mar 27, 2021 1:58 pm

Re: DWG file problem

Post by jaceksz73 » Sun Apr 04, 2021 7:00 pm

Thank you Husky.
It works!
Have you any idea about elements on Symbols layer?
I do not see them.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 7742
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: DWG file problem

Post by andrew » Tue Apr 06, 2021 7:40 am


Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”