Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
Ico
Junior Member
Posts: 11
Joined: Wed Apr 24, 2019 2:39 pm
Location: Canada

Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Post by Ico » Sat Jun 22, 2019 8:11 pm

Using SnapShot 3.22.1.2, Windows 10.

I got very excited about the automatic nesting mentioned in the Changelog and downloaded the SnapShot 3.22.1.2 right away to check it out. I could not find the new nesting feature in the CAM menu, i guess it not ready yet. I will "patiently" wait until the next SnapShot release.

But I found that if i have Toolpaths showing on screen, when i zoom or pan, when the starting point of the toolpath (usually 0,0) goes out of the screen, all of the toolpaths dissapear. They will re-appear if i zoom or pan again, when the starting point is back on screen.
Using QCAD/CAM 3.23 on Win10 64-bit.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6162
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Post by andrew » Mon Jun 24, 2019 9:00 am

Please attach or e-mail your file, thanks.

Ico
Junior Member
Posts: 11
Joined: Wed Apr 24, 2019 2:39 pm
Location: Canada

Re: Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Post by Ico » Thu Jun 27, 2019 4:14 pm

Here is one of the files. Tool path visibility is on, and if I zoom or pan so the 0,0 is outside of the screen, the tollpath dissapears.
Attachments
Rig Skull.dxf
(1.11 MiB) Downloaded 16 times
Using QCAD/CAM 3.23 on Win10 64-bit.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6162
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Post by andrew » Thu Jun 27, 2019 5:32 pm

Thanks. Bug report at:
https://qcad.org/bugtracker/index.php?d ... sk_id=1909

As a workaround, make sure that CAM toolpaths are on when saving.

Ico
Junior Member
Posts: 11
Joined: Wed Apr 24, 2019 2:39 pm
Location: Canada

Re: Toolpaths dissapear in SnapShot 3.22.1.2

Post by Ico » Fri Jun 28, 2019 5:10 pm

Thanks Andrew!

I have some more info on this, hopefully it will help you to narrow down the problem:

Using the same drawing, I deleted the existing toolpaths, and re-did them again. If I change the order of them from the toolpath widget, then they will behave properly and not dissappear while zooming. But if I save the drawing, close it and re-open it, they start disappearing again. Also when I save the drawing with toolpaths on, and re-open it, the toolpaths are off. It seems that it does not retain the state of the toolpaths visibility.
Using QCAD/CAM 3.23 on Win10 64-bit.

Post Reply

Return to “QCAD/CAM”