Cutting order does not work - Legacy cam script

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
qharley
Junior Member
Posts: 22
Joined: Sun Nov 16, 2014 11:53 am

Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by qharley » Sat Aug 31, 2019 11:44 am

I misposted this on the 17th of August in the QCAD-Pro forum.
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php? ... 449#p24449

I have a problem since upgrading to QCAD-CAM 2.23
The problem is that the cam does not generate the gcode in the correct order, effectively ignoring "Cut inner first" causing havoc on my laser cutter.

I am currently working around this by running QCAD-CAM 2.21 to generate the gcode of me, but this is not very convenient.

Please help.

qharley
Junior Member
Posts: 22
Joined: Sun Nov 16, 2014 11:53 am

Re: Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by qharley » Sat Aug 31, 2019 11:47 am

The versions are actually 3.23 and 3.21

in other words, the latest one is causing the trouble.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6286
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by andrew » Mon Sep 02, 2019 8:00 am

Please post your drawing file and post processor script, so we can help you efficiently, thanks.

qharley
Junior Member
Posts: 22
Joined: Sun Nov 16, 2014 11:53 am

Re: Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by qharley » Fri Sep 20, 2019 4:33 pm

Here is a link to the relevant files.
This is a very simple example that demonstrates the problem efficiently.

I also included the two gcode files created by the different versions.

The actual scripts, and the settings were identical for each run.
I included the log files for extra information

https://www.dropbox.com/sh/3bhosm6qrd9h ... g83ga?dl=0

qharley
Junior Member
Posts: 22
Joined: Sun Nov 16, 2014 11:53 am

Re: Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by qharley » Sat Sep 21, 2019 1:54 pm

Let me know if you have any difficulty reading the files due to permissions etc.

qharley
Junior Member
Posts: 22
Joined: Sun Nov 16, 2014 11:53 am

Re: Cutting order does not work - Legacy cam script

Post by qharley » Fri Sep 27, 2019 1:19 pm

Checked the latest snapshot

Version:
3.23.0.2 (3.23.0.2)

The problem remains.

Post Reply

Return to “QCAD/CAM”