Arc to Lines

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

Forum rules

Always indicate your operating system and QCAD version.

Indicate the post processor used.

Attach drawing files and screenshots.

Post one question per topic.

Post Reply
gkhn
Registered Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 09, 2021 12:47 pm

Arc to Lines

Post by gkhn » Sat Oct 09, 2021 12:51 pm

Hi everyone;
Is there any way for all arc gcode output like g2,g3(IJK) change to line g code command(G1). My post processor doesnt support g2 any g3.

CVH
Premier Member
Posts: 1544
Joined: Wed Sep 27, 2017 4:17 pm

Re: Arc to Lines

Post by CVH » Sat Oct 09, 2021 2:21 pm

Hi,
gkhn wrote:
Sat Oct 09, 2021 12:51 pm
My post processor doesnt support g2 any g3.
The post processor is in fact a part of QCAD, I think that you mean that your CNC driver doesn't support g2/3. :wink:

See 'Choosing a Configuration' part3: https://www.ribbonsoft.com/en/tutorial-qcad-cam

Interpolation of curved shapes is implemented in several posts.
Please look up 'interpolate' in this forum for specific details about your post processor.
Something recent:
https://qcad.org/rsforum/viewtopic.php?t=8765

Regards,
CVH

gkhn
Registered Member
Posts: 2
Joined: Sat Oct 09, 2021 12:47 pm

Re: Arc to Lines

Post by gkhn » Wed Oct 13, 2021 8:16 am

Many thanks :roll: :D

Post Reply

Return to “QCAD/CAM”