Page 1 of 1

Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 8:44 am
by jvalencia
* Draft mode should hide hatches, as the description implies. But I see that's not the case.

Steps to reproduce:

- Draw a rectangle
- Add a hatch to it (a pattern)
- Select draft mode (the hatch is still there)

Image

* In Screen-based Linetypes mode, the description says that lines are drawn as 1 bit width.

The problem is that with a line of 0.5mm, lines are drawed thicker than 0.18mm while in this mode.

Image

Re: Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 9:04 am
by andrew
Thanks. I will update the manual accordingly.

In the latest version, hatches are always shown unless they take longer than a configured timeout to render.
Screen based line weights are calculated to show approximately right on the screen, i.e. a 1mm thick line is indeed displayed double as thick as a 0.5mm thick line.

Re: Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 9:42 am
by jvalencia
andrew wrote:Thanks. I will update the manual accordingly.

In the latest version, hatches are always shown unless they take longer than a configured timeout to render.
Screen based line weights are calculated to show approximately right on the screen, i.e. a 1mm thick line is indeed displayed double as thick as a 0.5mm thick line.
Thanks!

Re: Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 9:54 am
by Clive
andrew wrote:In the latest version, hatches are always shown unless they take longer than a configured timeout to render.
So I'm testing this, I've drawn a 100mm x 100mm square and hatched it (ANSI37), how do I set the timeout so that when in draft mode my hatch isn't shown?

I've tried all sorts of numbers, please explain how to do this, although I could just turn off a layer it would be useful to know how to use this 'timeout' option properly :wink: .
Hatch 'Timeout' test.jpg
Hatch 'Timeout' test.jpg (117.92 KiB) Viewed 3162 times

Re: Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 11:35 am
by andrew
Clive wrote:So I'm testing this, I've drawn a 100mm x 100mm square and hatched it (ANSI37), how do I set the timeout so that when in draft mode my hatch isn't shown?
The time out is present to make sure the computer does not hang if you set the scale to a low value.
although I could just turn off a layer
That's definitely the way to go.

Re: Some problems with Draft Mode and Screen-based Linetypes

Posted: Tue Jun 30, 2015 2:05 pm
by Clive
Okay, thanks for explaining Andrew :)