How to change default line color

Use this forum for all posts and questions about the free QCAD Community Edition version 3

Moderator: andrew

Post Reply
RogerM
Registered Member
Posts: 1
Joined: Fri Mar 22, 2019 9:22 am

How to change default line color

Post by RogerM » Fri Mar 22, 2019 9:34 am

I prefer drawing with black lines on white background. QCAD default is opposite.
I can change default background to white but I cannot seem to change default line colour to black so each time QCAD starts I have to edit the line colour to black.
How can I change the default to black.
Thank you,
RogeM

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6249
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: How to change default line color

Post by andrew » Fri Mar 22, 2019 10:00 am

The default color when starting QCAD is "By Layer", not white or black. So you're looking at the layer setup.

You can configure defaults for Layer 0 and new layers at:
Edit > Application Preferences > Layer > Add Layer

Post Reply

Return to “QCAD Community Edition”