(Solved) Small image

Use this forum for all posts and questions about the free QCAD Community Edition version 3

Moderator: andrew

Post Reply
Roberto Vid
Junior Member
Posts: 20
Joined: Sun May 03, 2020 12:10 am
Location: Rio de Janeiro , Brazil

(Solved) Small image

Post by Roberto Vid » Sat May 23, 2020 7:49 pm

Hi,

Could anyone help me whith the image on my screen, when I open the dxf file converted, the image appears Very small like a point .
I use Anyconvert program to change dwg/dxf.
Thanks for any help.

Regards
Last edited by Roberto Vid on Sun May 24, 2020 10:46 pm, edited 1 time in total.

User avatar
RandallG
Active Member
Posts: 37
Joined: Mon Oct 11, 2010 8:41 pm

Re: Small image

Post by RandallG » Sat May 23, 2020 8:09 pm

Can you please upload the drawing file so we can have a look at it to see whats wrong?
Also, what version of Qcad are you using. And on which Operating System?

Thanks.

Roberto Vid
Junior Member
Posts: 20
Joined: Sun May 03, 2020 12:10 am
Location: Rio de Janeiro , Brazil

Re: Small image

Post by Roberto Vid » Sat May 23, 2020 9:53 pm

Hi,Thanks for fast awnser,

I use Community edition, Windows its my system. Ithink to be using last version.

Regards
Attachments
AnyConv.com__01- TÉRREO E JIRAU ESGOTO - AVENIDA MERITI - R7.dxf
(2.48 MiB) Downloaded 28 times

CVH
Premier Member
Posts: 690
Joined: Wed Sep 27, 2017 4:17 pm
Location: Belgium; Antwerp

Re: Small image

Post by CVH » Sat May 23, 2020 10:53 pm

There is a major part at about -685300;-7460600
and 56 atributes at the origin.

Qcad auto zoom on load includes all these entities. :wink:

Regards,
CVH
QCADpro 3.24.3.0 / win7pro 32 bit / 4GB / 1e generation i7 2.6Ghz / HDD GeForce GT 520

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3134
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Small image

Post by Husky » Sat May 23, 2020 10:54 pm

Hi,

long story short: That drawing is a challenge. Maybe the converter program messed it up but I'm not sure about it.

Howsoever - you can bring it back to a working condition with QCAD. Is this what you are looking for?

Husky-2020.05.23-02.png
Husky-2020.05.23-02.png (249.7 KiB) Viewed 683 times
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Roberto Vid
Junior Member
Posts: 20
Joined: Sun May 03, 2020 12:10 am
Location: Rio de Janeiro , Brazil

Re: Small image

Post by Roberto Vid » Sat May 23, 2020 11:52 pm

Hi Husky, thanks for awnser

Yes, I am looking for a way to fix that .

Thanks

Regards

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3134
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Small image

Post by Husky » Sun May 24, 2020 12:13 am

Roberto Vid wrote:
Sat May 23, 2020 11:52 pm
Yes, I am looking for a way to fix that .
What I did:

I thawed the frozen layer,
I adjusted the drawing units,
I fixed the invalid block names,
I deleted everything outside the drawing frame,
saved it under a new file name.

Except the frozen layer you can handle that with the Community Edition too but it is easier with QCAD Professional. :wink:

Have fun!
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Roberto Vid
Junior Member
Posts: 20
Joined: Sun May 03, 2020 12:10 am
Location: Rio de Janeiro , Brazil

Re: Small image

Post by Roberto Vid » Sun May 24, 2020 10:44 pm

Hi Husky

I Followed your instruction, (deleted everything outside the drawing) and the problem was fixed.

Thanks a lot, Very Very glad.

Regards

User avatar
RandallG
Active Member
Posts: 37
Joined: Mon Oct 11, 2010 8:41 pm

Re: (Solved) Small image

Post by RandallG » Sun May 24, 2020 11:31 pm

Thank you Husky (and CVH and Andrew of course) for always being a great help here to all of us in need. Appreciate the help and fast responses.

Roberto Vid
Junior Member
Posts: 20
Joined: Sun May 03, 2020 12:10 am
Location: Rio de Janeiro , Brazil

Re: (Solved) Small image

Post by Roberto Vid » Mon May 25, 2020 12:50 am

Hi all,

I'd like to thanks all suport people, read Andrew, Husk, CVH, RandallG and all forum components. I have had here very help about QCad, when I need suport, all users have help me. I am an retired Engineer, use Qcad for calculate buildings materials, Sorry sometimes its hard for me to explain anything wrong, cause I am New QCad user ( I worked with AutoCad and DraftSight) and my First language its Portuguese, I don't have used English for long time.

Thanks all

Regards

Post Reply

Return to “QCAD Community Edition”