How do I launch QCAD?

Post your question about installing or upgrading QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
LeonW
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 8:13 am

How do I launch QCAD?

Post by LeonW » Thu Dec 29, 2016 2:37 pm

Gday,
I've downloaded the free version of QCAD,unzipped and saved it. I am unable to see how it is launched.
There appears to be no icon on my desktop, nor can I find any files that look like they might start the program.

All advice will be gladly accepted and acted upon.

Cheers
Leon e_confused

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6154
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: How do I launch QCAD?

Post by andrew » Thu Dec 29, 2016 2:43 pm

I'm assuming you're on Windows.

Download and install the installer instead. Double-click the installer once downloaded to install QCAD. The installer will create a desktop icon, etc. for you:
https://www.qcad.org/en/qcad-downloads-trial

LeonW
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2016 8:13 am

Re: How do I launch QCAD?

Post by LeonW » Mon Jan 02, 2017 12:02 pm

Gday Andrew,
thanks for your response.
All good so far, QCAD is launched.

Cheers
Leon :D :D

Post Reply

Return to “QCAD Installation and Upgrades”