Dynamic entries to length edit box

Please use this forum to post feedback and suggestions related to QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
jhbrasdor
Registered Member
Posts: 1
Joined: Sat Mar 02, 2019 1:41 am

Dynamic entries to length edit box

Post by jhbrasdor » Sat Mar 02, 2019 2:32 am

Hi, I’m new to QCad. Just bought pro a few days ago. Really like the software. Hats off to the developers, nice work.

I have a suggestion for the Length edit boxes on options tool bar. I would like the ability to set the value dynamically. This would speed up drawing edits as I often don’t know or remember the value from my drawing.

Here’s how it could work. Right click on the Length edit box to evoke the context popup menu. The first menu option could be something like ‘Point-to-Point’. Select this menu option then select two points on the drawing (with default snap options). The distance between the two points will be set in the Length edit box.

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2523
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Dynamic entries to length edit box

Post by Husky » Sat Mar 02, 2019 4:24 am

Hello jhbrasdor - welcome to the QCAD Forum,
jhbrasdor wrote:
Sat Mar 02, 2019 2:32 am
Here’s how it could work. Right click on the Length edit box to evoke the context popup menu. The first menu option could be something like ‘Point-to-Point’. Select this menu option then select two points on the drawing (with default snap options). The distance between the two points will be set in the Length edit box.
When I need information on a single entity in a drawing I use the QCAD "Property Editor". Fortunately many Properties are also editable like (e.g.) the length of a line or the size of a polygon rectangle.

Husky-2019.03.01-01.png
Husky-2019.03.01-01.png (25.46 KiB) Viewed 737 times
Work smart, not hard: QCad Pro

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6183
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Dynamic entries to length edit box

Post by andrew » Mon Mar 04, 2019 10:13 am

Thanks for your feedback and suggestion.

I've added a feature request under:
https://www.qcad.org/bugtracker/index.p ... sk_id=1858

Post Reply

Return to “QCAD Suggestions and Feedback”